Array ( [type] => 2 [message] => mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100337 Library:30121 [file] => /home/viablog/public_html/blog/tag.php [line] => 43 )  كدو حلوائي كدو حلوائي

گل و گیاه ظرافت

كدو حلوائي سبز

كدو حلوائي سبز

كدو حلوائي سبز به‌صورت پخته، سرخ‌شده، كباب شده، تهيه سوپ كدو و انواع غذا مورداستفاده قرار مي‌گيرد. پوست خارجي اين كدو تنبل تيره بوده و داراي خطوط و شيارهاي كم عمق و نقاطي پراكنده به رنگ روشن‌تر است. گوشت اين كدو به رنگ زرد و نارنجي است و بافت آن شباهت زيادي با سيب‌زميني دارد. اين كدو نسبتاً فضاي زيادي را اشغال مي‌كند. اين كدو شيرين‌مزه است و پوست آن ضخيم و گوشتي است. دانه‌هاي درون كدو تنبل هم خوراكي هستند. تخمه كدو كه از همين دانه‌ها تهيه مي‌شود به‌صورت تنقلات به مصرف مي‌رسد. همچنين برگ‌هاي اين گياه و حتي گل آن‌هم مصرف خوراكي دارد. دوره كاشت تا برداشت كدو تنبل از ۸۰ تا ۱۱۰ روز است.

شرايط محيط رشد

بيشتر كدوئيان زراعي براي رشد در دماهاي از ۱۸ تا ۳۰ درجه سانتي‌گراد سازگار شده‌اند و كمتر در دماهاي پايين‌تر رشد مي‌كنند و با يخبندان خسارت مي‌بينند و از بين مي‌روند. بذر كدو در دماي ۱۲ درجه سانتي‌گراد شروع به جوانه زدن كرده ولي دماي اپتيمم براي جوانه‌زني ۳۳ تا ۳۴ درجه سانتي‌گراد است. رشد گرده در كدوها در دماي ۸ تا ۱۰ درجه سانتي‌گراد آغاز مي‌شود، به‌عبارت‌ديگر تلقيح اين گياهان برخلاف خيار (۱۴ تا ۱۵ درجه سانتي‌گراد) و طالبي (۱۸ درجه سانتي‌گراد) در دماي پايين نيز انجام مي‌گيرد. طول دوره رويش نسبت به انواع مختلف آن متفاوت بوده و بين ۱۰۰ تا ۱۵۰ روز است. مناطق آفتابي و زمين‌هاي مرطوب براي كاشت اين گياه بسيار مناسب است (سطح آب زيرزميني بيش از ۷۵ سانتيمتر). بايد توجه داشت كه اين گياه در مقايسه با ساير سبزي‌ها بيش‌ازاندازه نسبت به وزش باد حساس است. از اين نظر كشت توأم با ذرت شيرين توصيه مي‌شود. زمين‌هاي نيمه سنگين و داراي هوموس كافي براي كشت اين گياه مناسب است. خاك‌هاي حاصلخيز يا زهكشي خوب با دامنه‌اي از پي اچ ۶٫۵ تا ۷٫۵ بهترين وضعيت براي رشد و باردهي خوب هستند. به علت نيازهاي رطوبتي بالاي اين محصولات خاك‌هايي با ظرفيت نگهداري آب بالا و رطوبت ذخيره شده مناسب بازده محصولات بالايي دارند.

چگونگي كاشت

ابتدا تصميم بگيريد براي كاشت كدو چه راهي را مي‌خواهيد انتخاب كنيد. براي كاشت كدو دو را وجود دارد: مي‌توان از طريق بذر آن را كاشت و يا بوته‌هاي كوچك و آماده آن را از بيرون تهيه كرد و در زمين كاشت. در زمان كاشت كدو شما مي‌توانيد بذرها را به‌صورت جوي و پشته‌اي يا به‌صورت خطي بكاريد كه بستگي به ميزان فضاي شما دارد.

آماده كردن زمين براي كاشت

قبل از كاشت كدو خاك را با مالچ و كود باغباني مخلوط كنيد تا مواد مغذي براي رشد كدو تأمين شود. pH خاك را آزمون كنيد و در صورت لزوم آن را اصلاح كنيد. PH مناسب براي رشد كدو ۶ تا ۷.۵ است. اگر PH بيشتر از اين مقدار بود مقداري آهك به خاك اضافه كنيد تا PH پايين آيد و اگر PH پايين بود خاك را با مقداري كود گياهي مخلوط كنيد تا PH به حد مناسب برسد. خاكي كه كدو در آن كاشته مي‌شود بايد زهكشي خوبي داشته باشد. اگر خاك شما زهكشي خوبي ندارد، مقداري شن به خاك اضافه كنيد تا به زهكشي خاك كمك كند.

كاشت به‌صورت جوي و پشته‌اي

بعد از گذشت سرما خاك را به‌صورت جوي و پشته‌اي آماده كنيد. به صورتي كه پشته‌ها به‌اندازه ۱۵ تا ۳۰ سانتي‌متر از زمين فاصله داشته باشند و عرض آن‌ها ۳۰ تا ۶۰ سانتي‌متر باشد. فاصله پشته‌ها از هم را بايد ۵۰ تا ۱۰۰ سانتي‌متر در نظر گرفت. روي پشته‌ها گودال‌هايي به عمق ۳ سانتي‌متر حفر كنيد و در هر گودال ۴ يا ۵ بذر قرار دهيد. فاصله گودال‌هاي كاشت را ۷۵ سانتي‌متر در نظر بگيريد. بعد از اين‌كه بذرها جوانه زدند و برگ واقعي تشكيل دادند، آن‌ها را تنك كنيد و دو يا سه بوته قوي‌تر را نگه‌داريد. شما همچنين مي‌توانيد ۴ تا ۶ هفته قبل از آخرين سرما، بذر كدو را در خانه بكاريد و بعد از اين‌كه سرما به‌طور كامل رفع شد، بوته‌هاي كدو را به زمين اصلي منتقل كنيد.

كاشت به‌صورت خطي

دانه‌هاي كدو سبز را مي‌توان بعد از رفع سرما در منطقه كاشت. دماي مناسب براي كاشت كدو ۱۳ درجه سانتي‌گراد است. در هر گودال دو يا سه بذر كدو را در عمق ۳ سانتي‌متر با هم بكاريد. فاصله گودال‌هاي كاشت را ۷۵ سانتي‌متر و فاصله رديف‌ها را ۹۰ سانتي‌متر در نظر بگيريد. بعدازآن كه دانه‌ها جوانه زدند و برگ واقعي تشكيل دادند بوته‌ها را تنك كنيد.

نكاتي در مورد رشد كدو

زماني كه نهال‌هاي كدو به وجود آمدند اطراف آن‌ها مالچ اضافه كنيد. مالچ باعث حفظ رطوبت خاك مي‌شود، همچنين باعث مي‌شود دماي زمين ثابت بماند. اين دو مورد باعث مي‌شوند كه گياه كدو در زمان كوتاه‌تري محصول بدهد و باردهي بيشتري هم داشته باشد. بوته‌هاي كدو در هر هفته به ميزان ۲ اينچ آب نياز دارند. اگر در منطقه شما بارندگي به‌اندازه كافي انجام نمي‌شود، بايد آبياري دستي انجام دهيد. با استفاده از شلنگ آبياري را در زير برگ‌ها انجام دهيد. آبياري باراني ممكن است باعث ايجاد كپك پودري روي برگ‌هاي كدو شود. زماني كه كدوها كوچك هستند آن‌ها را برداشت كنيد زيرا طعم بهتري دارند و اگر براي فروش در بازار كاشت كدو را انجام مي‌دهيد، معمولاً كدوهاي كوچك طرفداران بيشتري دارند و بهتر فروش مي‌روند. زماني كه كدوها به‌اندازه ۱۰ سانتي‌متر شدند مي‌توانيد آن‌ها را برداشت كنيد. با استفاده از چاقو كدوها را از بوته جدا كنيد.

آفات و بيماري‌ها

تنش رطوبت در اثر شرايط بسيار گرم و خشك تنش‌هاي غذايي به دليل كمبود عناصر غذايي مي‌تواند موجب از بين رفتن ميوه گردد. خسارت برخي آفات از قبيل مگس ميوه و غيره مي‌تواند ميوه‌ها را از بين ببرد. در شرايط مزرعه بوته‌ها كدو ظاهر سالم دارند، خوب رشد مي‌كنند، گل مي‌دهند اما خيلي از گل‌ها دچار ريزش مي‌شوند. ميوه‌ها ممكن است به ظاهر شروع به رشد نمايند اما وقتي تلقيح آن‌ها كامل نباشد لذا پس از مدتي زرد شده و از بين مي‌روند. گياهان خانواده كدوئيان مانند خربزه، كدو، هندوانه و غيره بدون گرده‌افشاني قادر به توليد ميوه نيستند. شرايط آب‌وهوا از عوامل مهم در موفقيت گرده‌افشاني مي‌باشند. رطوبت زياد موجب چسبيدن گرده‌ها به هم شده و به‌خوبي انتقال پيدا نمي‌كنند. كدوها براي گرده‌افشاني به فعاليت زنبورهاي عسل نياز دارند و زنبورهاي عسل در آب‌وهواي ابري، سرد پرواز نمي‌كنند. در ضمن زنبورهاي عسل به كاربرد حشره‌كش‌ها در زمان گلدهي حساس هستند و در اثر تأثير سم از بين مي‌روند و درنتيجه گرده‌افشاني به‌خوبي انجام نمي‌گيرد.

گياهان خانواده كدوئيان تك‌پايه هستند و گل‌هاي نر و ماده به‌طور جداگانه روي يك بوته ظاهر مي‌شوند. ابتدا گل‌هاي نر باز مي‌شوند، به دنبال آن گل‌هاي ماده باز مي‌شوند. فقط زماني گرده‌افشاني صورت مي‌گيرد كه گل‌هاي نر و ماده در يك زمان باز شده باشند. گل ماده فقط به مدت يك روز باز است و بيشتر در ساعات ۹ صبح تا ۴ بعدازظهر دريافت‌كننده گرده است. در طي اين مدت يك گل ماده براي دريافت گرده كافي جهت تشكيل يك ميوه كامل نياز به حدود ۱۵ بار بازديد زنبورعسل است. گل‌هاي تلقيح نشده يا تلقيح ناقص دچار ريزش مي‌شوند. موفقيت گرده‌افشاني در آب‌وهواي سرد كاهش مي‌يابد. براي انجام موفقيت در گرده‌افشاني تنش‌ها را به حداقل رساند، فاصله بوته‌ها را به‌درستي تنظيم نمود. مديريت آفت و آبياري را به‌خوبي انجام داد. مصرف كود ازته به مقدار زياد موجب رشد رويشي زياد شده و در نتيجه تشكيل گل كاهش مي‌يابد. از كندوهاي زنبورعسل در مزرعه كدو استفاده شود و از كاربرد حشره‌كش‌ها در ساعات فعالين زنبورها و گرده‌افشاني بوته‌ها اجتناب گردد.

آبياري منظم، بخصوص در شرايط خشك لازم است، هر چه ميوه‌ها بزرگ‌تر كه مي‌شوند نياز آن‌ها به آب بيشتر مي‌گردد و درنتيجه رقابت ميوه بزرگ و كوچك جهت دريافت آب كافي مي‌تواند موجب زرد و ريزش ميوه‌هاي ريز گردد. كاهش تعداد ميوه‌هاي روي يك بوته و رساندن تعداد آن‌ها به يك يا دو عدد روي يك بوته يا ساقه موجب بزرگ‌تر شدن ميوه مي‌گردد. برخي از عوامل موجب زرد شدن و ريزش ميوه و يا از بين رفتن آن در بوته‌هاي كدو مي‌شوند. تنش رطوبت در اثر شرايط بسيار گرم و خشك، تنش‌هاي غذايي به دليل كمبود عناصر غذايي مي‌تواند موجب از بين رفتن ميوه گردد. خسارت برخي آفات از قبيل مگس ميوه و غيره مي‌تواند ميوه‌ها را از بين ببرد. كمبود كلسيم مي‌تواند سبب پوسيدگي گلگاه، زرد شدن ميوه كوچك و ريزش ميوه گردد و دماهاي بالا، تنش آب و استفاده زياد از كودهاي ازته و پتاسه مي‌تواند مانع جذب كلسيم توسط گياه از خاك شوند. در مورد رفع برخي كمبودهاي عناصر غذايي بخصوص عناصر كلسيم و بور كودهاي ذيل جهت تقويت رشد بوته‌هاي كدو و جلوگيري از ريزش گل و ميوه توصيه مي‌شود. تكنوكل آمينو كه ۱۰ درصد كلسيم و ۰.۲ درصد عنصر بور دارد. كود مايع كلسان كه ۳۵ درصد كلسيم دارد. كود مايع بوران كه ۱۰ درصد بور دارد.

آبياري

كدوها به آب زياد براي حداكثر رشد خود و ميوه‌ها نياز دارند. اگرچه تا حدودي به خشكي متحمل هستند اما آبياري منظم در طي فصل خشك براي دست‌يابي به عملكرد زيادتر توصيه مي‌شود. آبياري بيش‌ازحد و ايجاد خفگي خفيف در ريشه‌ها نيز موجب زرد و از بين رفتن ميوه‌هاي كوچك مي‌گردد. مزرعه را به‌صورت شياري به فاصله هر ۱۰-۷ روز به بسته به بافت خاك به‌ويژه در طي مراحل مهم رشد نظير زمان كاشت، مرحله رشد رويشي، گلدهي و مراحل اوليه ميوه دهي آبياري كنيد. در ضمن استفاده از بادشكن‌ها به‌صورت دائمي و موقتي مي‌تواند به كاهش هدرروي آب و خسارت باد به گل‌ها و ميوه‌هاي جوان و ساقه‌ها كمك نمايد كاهش سرعت باد به فعاليت زنبورهاي عسل كمك مي‌نمايد.

خواص دارويي و درماني

كدو حلوايي، سينه را نرم و اخلاط و سرفه را آسان مي‌كند. اگر كدوحلوايي را پخته و به‌صورت كرم به‌صورت بماليد و نيم ساعت صبر كنيد، رنگ چهره و رخسار باز شده و صورت براق و زيبا مي‌شود، خوردن كدو موجب برطرف شدن غم و اندوه است. كدو براي درمان قولنج مفيد است. مغز را تقويت مي‌كند. روغن تخمه كدو براي تسكين درد بواسير بسيار مفيد است. خوردن كدو باعث تجديدقواي جسمي و روحي بدن و موجب استحكام بافت‌هاي بدن مي‌شود. طبع كدو سرد است، صفرا را تسكين مي‌دهد، شيره تخم كدو يبوست را برطرف مي‌كند لذا بايد صبح ناشتا يك فنجان از آن ميل شود، ابن‌سينا كدو را براي رفع سرد درد و رفع بي‌خوابي و درمان خستگي اعصاب تجويز مي‌كرد. براي مبتلايان به سنگيني معده و اسهال، گوشت كدو را تكه‌تكه كنيد و در يك ليتر آن‌قدر بجوشانيد تا نصف آب بخار شود و پس از صاف كردن آب آن را بگيريد و با مقداري شكر آن را شيرين كرده و هر وقت مايل بوديد آن را مصرف كنيد، آب كدويي كه به اين صورت به دست مي‌آيد براي تسكين درد بواسير مؤثر است لذا نوشيدن سه بار در روز از آب كدو تجويز شده است.

از خواص كدو اين كه كمپوت كدو مخلوط با سيب از غذاهاي مفيد براي بيماران مبتلا به ورم پروستات است، آب كدو پخته ادرارآور بوده و براي رفع اختلالات كليه و مثانه مفيد است، كوبيده كدو براي درد سر و درد شقيقه بسيار سودمند است، مرهم كدو حلوايي براي درمان دمل مفيد است. مرباي كدو تقويت‌كننده بدن و اعصاب است. ترشي كدو اشتهاآور و هضم‌كننده غذا است. كدو حلوايي را پخته و به‌صورت مرهم براي رفع ورم و التهاب در محل قرار مي‌دهند، قرقره با آب كدوي پخته براي درمان گلودرد مفيد است، سوخته شده پوست كدو براي بند آوردن خون اثر معجزه‌آسا و بسيار سريعي دارد به‌طوري‌كه فوراً خونريزي را بند مي‌آورد و دو لبه زخم را به هم مي‌چسباند و سوزش و ناراحتي زخم را خيلي زود تسكين مي‌دهد.

براي خريد بذر كدو به فروشگاه بذر ظرافت مراجعه فرماييد.

همچنين از راه‌هاي زير نيز مي‌توانيد محصولات ما را ملاحظه و خريد نماييد:

۱- مراجعه به صفحه اينستاگرامي به آدرس:

https://www.instagram.com/zerafat.shop

۲- مراجعه به كانال تلگرامي به آدرس:

https://t.me/zerafat_shop

۳- تماس با شماره موبايل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۸۳۳


برچسب:
امتیاز:
 
بازدید: <~PostViwe~>

+ نوشته شده: 1399/6/12 ساعت: ۲۲ توسط:zerafatcom :